• תורה, מחשבה ומוסר
  • שאלות כלליות

האם מותר לחשוף אדם ששיקר לי?

הרב נועם דביר מייזלס

י"ח כסלו תשפ"ב
שאלה
שלום רב יש לי שאלה אשמח אם תענה ניגשה אלי אישה בתחנת האוטובוס בערב והתחילה לבקש ממני כסף בכדי לנסוע במונית לקחת את הבת שלה מבית חולים הביתה ושאין לה דרך אחרת לקחת אותה , והיא התחילה להצטער בפניי על חייה וניסתי לנחם אותה בדברים וממש ריחמתי עליה לבסוף נתתי לה את מה שהיה לי בארנק בערך 20 שקל... כעבור שבועיים ניגשה אלי אותה אישה בדיוק עם אותו סיפור בדיוק וביקשה אותה בקשה בדיוק , הייתי בהלם חשבתי לעצמי את לא זוכרת אותי לפני שבועיים נתתי לך כסף וניחמתי אותך , באותו רגע הבנתי שהיא רימתה אותי והייתי בהלם. אז אמרתי לה :"את לא זוכרת אותי ? כבר אמרת לי את הדברים האלה לפני שבועיים". איך שאמרתי לה את זה היא ברחה. רציתי לשאול אם חטאתי שאימתתי אותה עם השקר שלה ? זה נקרא לבייש? אני צריכה לעשות תשובה? תודה רבה..
תשובה
שלום וברכה. אני מבין שדברייך לא נאמרו בצורה פוגענית אלא מתוך רצון לברר אם זה בקשה אמיתית או רמאות, וזכותך לברר למי את נותנת כסף . אדרבא התגובה שלה מעלה חשד. לכן אינך צריכה לעשות תשובה. עם זאת כמובן שדברים כאלו צריכים להיאמר בחכמה ובצורה שאינה פוגעת בפרט אם נוכחים שם אנשים נוספים. בברכה נאמנה,