• תפילין

טעות בברכות התפילין

הרב יצחק בן יוסף

ה טבת תשפ"ב
שאלה
שלום אם הנחתי תפילן ובטעות במקום להגיד בתפילה מצוות תפילן אמרתי הנחת תפילין האם זה בסדר או לא? תודה רבה
תשובה
שאלתך לא מספיק ברורה, (לאיזה עדה ועל איזה תפילין מדובר של ראש או יד): לספרדים מברכים ברכה אחת להניח תפילין ואם בירך על מצוות תפילין יצא ידי חובה לאשכנזים מברכים על של יד להניח ועל של ראש על מצוות תפילין, ואם בירך על של ראש גם להניח תפילין יש בכך ספק, אם צריך לברך שנית על של ראש על מצוות תפילין. מפני שמשנה מלשון שתיקנו חכמים לברך. ובגלל הספק לא יברך. (פסק"ת כה, יב )