• תורה, מחשבה ומוסר
  • עולם הבא ותחיית המתים

חבר שהתאבד

הרב ש. יוסף וייצן

ח שבט תשפ"ב
שאלה
מה קורה? יש לי חבר טוב שהיה חייל שלי פעם; שהתאבד שבוע שעבר וממש היינו מחוברים.. יש לי כמה דברים שאני לא מפסיק לחשוב עליהם. 1. האם אדם שנפטר רואה ומרגיש את הלוויה של עצמו ורואה את המסע לוויה ואת האנשים שמגיעים ללוויה? 2. מה קורה בעצם לאדם שמתאבד? לאן הוא מגיע? ( החבר שהתאבד היה אדם ממש טוב שקט וביישן שלא עשה רע אף פעם וכואב לי לחשוב שהוא יגיע למקום רע) תודה
תשובה
שלום רב הנשמה של האדם רואה את ההלויה שנעשתה לו. לגבי מי שנוטל את נפשו מדעת התיקון שלו מאד קשה.הוא לא מגיע למקום שיש בו מנוחה גם לאחר המיתה. נשמתו מטלטלת ולא נפתחים לה שערים של מנוחה. אולם מי שהיה אוש בנטילת הנשמה [אונס ממשי] לא מוגדר שהוא נטל א נשמתו משום שאונס לא נקרה שהוא עשה את המעשה. בכל מקר גם במקרה שאדם נאנס לא ראוי לדבר על הסתלקות מטורפת זו כדבר שיש בו שום שמץ של פתרון. הציור של האנשים שהתאבדות יש בה מעט מנוחה ונחמה היא מעוותת. לצריך להזהר שלא לתת לה מקום בלב. שיהיה לנו רק בשורות טובות