• שבת ומועדים
  • ברירה

קנקן בריטה עם נורת לד בשבת

הרב אביעד תפוחי

ט"ז שבט תשפ"ב
שאלה
כבוד הרב שלום, רציתי לדעת האם מותר להשתמש בשבת בקנקן בריטה לטיהור מים בעל נורת לד חכמה. הנורה מתריעה כאשר יש להחליף פילטר. מצרף לינק למוצר בתחתית השאלה. המון תודה ושבת שלום! https://sodastream.co.il/products/maxtra-%d7%a7%d7%a0%d7%a7%d7%9f-%d7%a1%d7%98%d7%99%d7%99%d7%9c-7-%d7%a4%d7%99%d7%9c%d7%98%d7%a8%d7%99%d7%9d
תשובה
בתחילה כתבתי תשובה על פי המופיע באתר. שם היה משמע שאין אפשרות לדעת מתי תדלק הנורה. אך לאחר מכן כתב לי אחד הגולשים שהוא קנה את המוצר וראה שהנורה נדלקת באופן קבוע בכל שימוש. לפי הנתונים הללו נמצא שאסור להשתמש בזה בשבת. אמנם הוא ציין, שאפשר להוציא את הנורה. ואכן לפי זה אם יוציאו את הנורה לפני שבת יהיה מותר להשתמש בקנקן בשבת.