• ספרי קודש וגניזה

הנחת ספרי קדושה זה על גבי זה

רבנים שונים

שאלה
שלום רב, מה מותר ומה אסור בסוגיית הנחת ספרים (סידורי תפילה, תנ"ך, חומש, תהילים ועוד) זה על גבי זה (אופקית). אם השאלה רחבה מידי, אודה על הפנייה למאגרי מידע און ליין בנושא. תודה ויום טוב
תשובה
שלום, אני מצטט לך את תשובתו של הרב אליעזר מלמד: "מצד הדין אין חובה לדקדק בזה, אלא רק שאין להניח תורה שבעל פה על תורה שבכתב. אבל בתוך ספרי תורה שבעל פה אין חובה לדקדק, רק צריך להקפיד שלא להניח ספר חול על ספר קודש. ויש מדקדקים שמהדרים גם שלא להניח אחרונים על ראשונים, אבל כאמור אין צריך לנהוג כן." בברכת התורה, מערכת אתר ישיבה