• שאלות כלליות

תיקון נפטרים לצדיקים

הרב דוד חי הכהן

י"ד שבט תשפ"ב
שאלה
שלום לכבוד הרב שאלתי, האם ניתן/ראוי לעשות תיקון נפטרים( לא אני כמובן, אלא תלמידי חכמים, ואני רק מוסר את שמם בצרוף תרומה לכולל) לצדיקים/רבנים/גדולי עולם מדורות קודמים. לדוגמא, אחרונים מלפני כ 200-250 שנה או 100-150 שנה. שאלה שניה, האם מועיל התיקון יותר מפעם אחת, ואם כן האם יש צורך שלא יעשה בסמיכות אלא ברווח נגיד שנה, חצי שנה, חודש תודה רבה מראש. ישר כח. ויהי רצון וה יהיה בעזרכם תמיד.
תשובה
לא הבנתי את השאלה אם הכוונה לעילוי נשמה לצדיקים גדולים, הם לא צריכים אותנו אנחנו זקוקים להם. ואם רוצים לעשות להם נחת רוח טוב ללמוד דברי תורה שאמרו ביום הזכרון לעלייתם למרומים.