• לפני התפילה

שתיה חמה עם תפילין בזמן תפילה

הרב נועם דביר מייזלס

כ"א שבט תשפ"ב
שאלה
ישנה תופעה (שנראית לי לא תקינה) בבית הכנסת בה מתפללים מכינים לעצמם תה בבוקר עם הגיעם לבית הכנסת בבוקר ושותים תוך כדי תפילה עם תפילין עליהם. מה ההלכה בעניין זה? * אני מבין את הצורך בבוקר אך אני שותה בבית לפני יציאתי לתפילה.
תשובה
שלום וברכה. צריך לחלק בין שתיה עם תפילין, שהדבר מותר. לבין שתיה בעת התפילה. בקטעי התפילה שמקפידים שלא לדבר בהם כלל, היינו מברוך שאמר עד אחר עמידה (ונכון להחמיר עד אחרי קדיש תתקבל או עכ"פ עד אחרי תחנון), אין להפסיק בדיבור ואין לשתות. אולם במקומות שיש היתרים הלכתיים להפסיק בדיבור, יש צד להתיר בשעת צורך גדול גם לשתות. וטוב להתייעץ על כך עם המרא דאתרא באופן פרטני יותר כדי שיוכל להכווין אתכם בצורה מדוייקת. העיקר לא לריב על כך, בפרט בבית הכנסת, מקום השראת השכינה. ברכת ה' עליכם,