• מגע ותערובת בין בשרי או חלבי לפרווה

סיר פרווה שנפל לתוכו רוטב חלבי

הרב בנימין במברגר

כ"ב שבט תשפ"ב
שאלה
סיר חלבי שלום רב בישלתי פסטה בסיר פרווה . לאחר הבישול סיננתי את המים . במקביל הכנתי רוטב חלבי בסיר חלבי . לאחר מכן שפכתי את הרוטב החלבי לסיר הפרווה עם הפסטה . בכל שלב השפיכה והעירבוב , כבר לא היה תהליך של בישול על הגז , אך עדיין היה ניכר חום בתבשיל ( אך לא להט ). האם סיר הפרווה הוא כעת חלבי ? ובמידה שכן , האם ניתן להכשירו חזרה לפרווה . תודה
תשובה
זה ממש תלוי בפרטי המקרה. ראשית, צריך לדעת האם הרוטב החלבי היה חם בכדי שהיד סולדת בו. אם לא, הסיר לא נטרף ולא צריך הכשרה. אם כן ויש חשש שהרוטב החם נגע ישירות בסיר, יש להכשיר אותו.