- הלכה
- מגע ותערובת בין בשרי או חלבי לפרווה
סיר פרווה שנפל לתוכו רוטב חלבי
שאלה
סיר חלבי
שלום רב
בישלתי פסטה בסיר פרווה . לאחר הבישול סיננתי את המים . במקביל הכנתי רוטב חלבי בסיר חלבי . לאחר מכן שפכתי את הרוטב החלבי לסיר הפרווה עם הפסטה .
בכל שלב השפיכה והעירבוב , כבר לא היה תהליך של בישול על הגז , אך עדיין היה ניכר חום בתבשיל ( אך לא להט ).
האם סיר הפרווה הוא כעת חלבי ? ובמידה שכן , האם ניתן להכשירו חזרה לפרווה .
תודה
תשובה
זה ממש תלוי בפרטי המקרה. ראשית, צריך לדעת האם הרוטב החלבי היה חם בכדי שהיד סולדת בו.
אם לא, הסיר לא נטרף ולא צריך הכשרה.
אם כן ויש חשש שהרוטב החם נגע ישירות בסיר, יש להכשיר אותו.
חלבי ובשרי
הרב בנימין במברגר | כ ניסן תשפ"ב
קליית ירקות במנגל בשרי ושימוש במאכל חלבי
הרב יואב חנניה אוקנין | ד סיון תשפ"ב
מאכל פרווה בכלי בשרי בן יומו
כולל הלכה בית אל | כ"א אב תשפ"א

טיגון בשמן שטוגן בו מאכל
רבנים שונים | כ"א אייר תשס"ו
הרב בנימין במברגר
רב בישוב בית אל ומנהל בישיבת בני צבי.
אסור לעבור מעל אדם?
ח אלול תשס"ה
מהם 7 מצוות בני נח?
כ"ג תשרי תשס"ו
הורדת מחיצה בשבת
י"ז אלול תשס"ה
שיעור אכילה ביום כיפור
כ"ג תשרי תשס"ו

איך עושים שילוח הקן?
הרב נועם דביר מייזלס | ל ניסן תשפ"ב

עישון בשבת
הרב שמואל אריאל | י אייר תשע"ח

עישון בשבת
הרב שמואל אריאל | י אייר תשע"ח

למה היהדות נקבעת לפי האם?
כולל דיינות בית אל | כ"ה אדר ב' תשע"ט
קנייה מחנות שפתוחה בשבת - שאלת המשך
הרב בנימין במברגר | י"א סיון תשפ"ג
