• מחשבים ואינטרנט

נשים לא צנועות בסדרה מצוירת

הרב חגי לרר

כ"א שבט תשפ"ב
שאלה
שלום כבוד הרב, רציתי לשאול מהו פסק ההלכה באשר לצפייה בסדרות מצוירות בהן מדי פעם מופיעות גם דמויות מצוירות של נשים. אם אדם צופה בסדרה בשביל העלילה עצמה של הסדרה, אך מדי פעם מופיעות דמויות מצוירות של נשים שלא לבושות 100% עפ"י גדרי ההלכה (לדוגמה הכתף חשופה קצת), האם מותר לצפות בהנחה שהאדם צופה רק בשביל עלילת הסדרה? האם יש תשובה קונקרטית לכך? וגם, האם הדין משתנה כאשר 3 צופים יחדיו (שכן הסכנה להרהור פוחתת משמעותית) ? בנוסף, את כל זה אני שואל בלי ייחס לביטול תורה. אשמח אם כבודו יזכיר מקורות מפוסקים (אפילו רק שמות שלהם). תודה רבה, הנושא הזה קצת מציק לי לאחרונה ואשמח לדעת מה הדין.
תשובה
שלום וברכה. הרב זלמן מלמד אמר (לא נראה לי שזה כתוב איפשהוא) פעם למשהו ששאל אותו לגבי ספרים שיש בהם תמונות מצוירות קצת לא צנועות. נראה לי תיאור דומה למה שכתבת. והוא ענה שמי שדבר כזה יוצר אצלו הרהור זו בעיה... אני רוצה להסביר את מה שאמר. בעיקרון דבר כזה לא אמור ליצור הרהור אצל אדם נורמלי. ולכן מותר להסתכל בזה כי זה כלום. סתם ציור ללא תוכן בעייתי. אך אם זה גורם לו הרהור, או לחילופין אם זה ציור עם תוכן מיני מובהק הרי זה אסור. ואני לא חושב שזה קשור אם הוא רואה את זה לבד או עם אנשים כי ההרהור הוא בלב . ולכן התשובה היא אישית. אך אוסיף עוד משהו ,שבמקום שהציור הוא זניח כפי שציינת, לא צריך מראש כזה עניין. וה' יראה ללבב. ברכה והצלחה וכל טוב.