• שבת ומועדים
  • ביטחון ופיקוח נפש

נשיאת נשק בשבת למתארח

הרב יצחק בן יוסף

ט"ו שבט תשפ"ב
שאלה
שלום עליכם הרב. רציתי לשאול, האם מותר לשאת נשק בשבת (לא באזור יהודה ושומרון) למי שמתארח ואין למארח כספת בטוחה לטובת אחסון הנשק. (כשאני נמצא בבית אני מניח את הנשק בכספת לפני שבת). אני נושא עימי את הנשק כדי שחלילה לא יגיעו אליו ילדים או על מנת שלא ייגנב בזמן שאני בבית הכנסת..
תשובה
בנשק יש צורך בטחוני בכל מקום, גם במקומות שנראים שקטים מבחינה ביטחונית הסתובבות עם נשק היא חיובית. בנוסף לכך: דנו חכמי הדורות האחרונים האם נשק הוא מוקצה שהוא כלי שמלאכתו לאיסור או למעשה כלי שמלאכתו להיתר. ישנם רבים הסוברים כך שהוא כלל שמלאכתו להיתר המייצר הרתעה: הרב שלמה זלמן אוירבאך זצ"ל, הרב שלמה גורן זצ"ל, שו"ת אמרי יציב - האדמו"ר מצאנז. שיבדל לחיים טובים הגאון הרב דב ליאור שליט"א. כך שלמעשה הדבר מותר