• שאלות אקטואליות

ספרים שחיים ולדר היה שותף בהוצאתם

הרב דוד חי הכהן

כ"ט שבט תשפ"ב
שאלה
בעקבות פסיקתו של כבוד הרב שמואל אליהו לגבי הוצאה מהבית של ספרי חיים ולדר, רציתי לשאול מה לגבי ספרים ששמו חתום עליהם אך אני יודעת מכלי ראשון שהוא לא היה מעורב בכתיבתם אלא רק בצדדים הטכניים של הוצאת הספר (לדוגמה ספריה של הסופרת אהובה רענן), האם למרות זאת צריך להוציאם מהבית?
תשובה
לא צריך להגזים ולאסור כל דבר ששם הסופר מופיע עליו. ספר שהוא כתב יתכן וחוששים שהוא עלול להביא למסר שלילי, ועל כן כדאי להרחיקו, אבל די בזה ואין להוסיף איסורים לחינם.