• ברכה אחרונה

האם ברכת על הגפן שמצטרפת לעל המחיה פוטרת בורא נפשות

הרב יצחק בן יוסף

י אדר ב' תשפ"ב
שאלה
שלום הרב. שאלתי היא מה קורה אם אני אכלתי גם מזונות וגם יין ואני מברך על המחיה ומכיוון שאני אשכנזי אני מברך גם על הגפן האם אני צריך לאחר מכן בורא נפשות או שמא מכיוון שבירכתי על הגפן יצאתי ידי חובת בורא נפשות הרי לכאורה למרות שאני לא מחוייב בעל הגפן מותר לי להוסיף אותו ואולי זה פוטר את הספק של שער הציון בסימן רח סעיף קטן ע תודה רבה!
תשובה
נכון, כאשר אכל עוגה ושתה יין יותר מכזית יכלול בברכה מעין שלוש על המחיה ועל הגפן. כך אפשר לנהוג לכל העדות. (ילקו"י רח, כח)