• שאלות כלליות

האם מותר להחזיק צימר עם טלוויזיה?

הרב דוד חי הכהן

י"ב אדר א' תשפ"ב
שאלה
שלום רב, ברצוני לשאול האם מותר להיות בעל צימר אשר יש בו טלוויזיה פתוחה ולא מוגנת, או שמא יש בזה משום "לפני עיוור"? אשמח לתשובה מנומקת, תודה רבה.
תשובה
אסור לאדם להניח בביתו סולם רעוע כי מישהו עלול לעלות וליפול, זהו איסור לפני עיוור, ובמסכת כתובות נאמר שאסור להשאיר בביתו אפילו ספרי קודש אם יש בהם טעויות. ונראה שטלויזיה לא מוגנת חמורה עוד יותר כי היא מזיקה לנפש בוודאי, וכח המשיכה אליה גדול יותר מסולם ומספר שאינו מתוקן.