• הציונות הדתית

דעתו של הרצי"ה על הכיפה סרוגה

הרב דוד חי הכהן

י"ב אדר א' תשפ"ב
שאלה
ראיתי בספר על הרב צבי יהודה, שהרב צבי יהודה היה אומר לתלמידיו שמעדיף שילכו עם כיפה שחורה מאשר עם כיפה סרוגה. ושמעתי בשם אחד מתלמידיו של הרב צבי יהודה שזה אינו נכון. א. האם הרב יודע אם זה נכון או לא ומה הייתה דעתו של הרב צבי יהודה בכלל על הכיפה הסרוגה? ב. האם לדעת הרב יש עדיפות לכיפה הסרוגה, הרי היום הרבה רבנים בציונות הדתית עדיין הולכים עם כיפה שחורה?
תשובה
א. הרב מעולם לא התייחס (לפחות לא בפומבי) לצבע הכיפה וצורת אריגתה. ב. כמו שאין פסול בכיפה סרוגה אם היא גדולה כראוי אין פסול בכיפה שחורה. גם אני הק' הולך עם כיפה שחורה כפי שהתרגלתי לפני שנים כשלא יכולתי לממן כיפה סרוגה. אבל בשנים האחרונות כשקרובי משפחה הביאו לי כיפה סרוגה לבנה הריני משתמש בה לכבוד שבת, כי לכבוד שבת עדיף לבן על שחור.