• שבת ומועדים
  • חודש אדר

אמירת תחנון ולמנצח בשושן פורים קטן

הרב אלישיב קפקה

י"ח אדר א' תשפ"ב
שאלה
שלום וברכה, ידוע המנהג של מקצת שמחת פורים גם בפורים קטן וכן לא אומרים תחנון. האם לא אומרים גם למנצח בפורים קטן (למנהג ספרד - אשכנזי)? וכן האם נוהגים שלא לומר תחנון ולמנצח בשושן פורים קטן? והאם יש לנהוג שמחה בשושן פורים קטן? ישר כח ותזכו למצוות
תשובה
בס"ד שלום רב, אכן גם בשושן פורים קטן לא אומרים תחנון ולמנצח (שו"ע או"ח תרצז, א). לעניין משתה ושמחה, הדבר נתון במחלוקת בין רבותינו הראשונים. השו"ע לא כתב שנוהגים, ומשמע מכך שלא מצריך. אמנם הרמ"א שם כתב להרבות מעט במשתה ושמחה אך רק בי"ד ולא בט"ו אף למוקפים. אמנם, בילקוט יוסף כתב שראוי להרבות מעט משתה ושמחה בי"ד לפרזים ובט"ו למוקפים. שנזכה לכל הישועות בקרוב, פורים שמח.