• מצוות השירות

צבא

הרב יצחק גרינבלט

ז אדר ב' תשפ"ב
שאלה
אני בחור מתחזק בן 21 לומד בישיבה גובוהה חרדית לפני שנתיים התחלתי תהליך התחרדות כאשר שלפני כן הייתי דתי לאומי ומשפחתי התחרדה אז התחלתי גם לצאת לשידוכים אבל הנושא של השירות הצבאי לא יוצא לי מהראש ומעסיק אותי ומונע ממני להתקדם מכיוון שעדיין איני מרגיש שתרמתי לעם ישראל מה עלי לעשות הרב אני מרגיש ממש מבולבל ולא בטוח בדרך שלו?
תשובה
בס"ד שלום לך יקירי. מאוד שמחתי לשמוע על ההתחזקות הדתית שלך, על הצעידה החשובה שלך במעלה התורה והמצוות. הגדרת הציבור היא בדרך כלל כלי מאוד יעיל לאנשים. אנשים רבים מחפשים הזדהות עם חברה, להיות חלק ממשהו יותר גדול, ופעמים רבות דברים אלו גם מקדמים את האדם וגם מצעידים אותו קדימה בהמון תחומים. אבל באמת לא תמיד הדברים מדוייקים. להיות קרוב אל ה' יתברך אפשר בדרכים שונות. שכך נאמר שעתיד הקב"ה לעשות מחול לצדיקים, שכל אחד מהצדיקים נמצאים במחול, מסביב, במרחק שווה, וכולם מצביעים על ה' יתברך ומראים שה' יתברך הוא המלך שאליו כיוונו כל הזמן. לכן, המבחן האמיתי הוא הקשר של האדם עם ה' יתברך, ולא איזה ציבור הוא שייך. אם אדם זוכה להיות עובד ה' באמת, הוא זוכה להיות קרוב לה' ולהיות יותר טוב ויותר שלם. ורחמנא ליבא בעי. הקב"ה רוצה את הלב שלנו, את המאמץ שלנו, את ההשתדלות שלנו להתקדם ולהיות יותר קרובים אליו. השירות הצבאי יש בו מורכבות רבה. מצד אחד זכינו ברוך ה' להיות בארץ ישראל. אשרינו שאנו זוכים להיות אחרי אלפיים שנות גלות, חיים במדינה שלנו, בשלטון יהודי גם אם הוא לפעמים מורכב ולא פשוט. אבל חשוב לדעת להכיר ולהודות לה' יתברך שהרי ודאי שזו זכות עצומה, ולא להיות כפופים לגויי הארץ, רוזנים ומלכים ששנאו יהודים ופגעו בנו בכל הזדמנות. שירות צבאי מצד אחד הוא מצוה גדולה, לשמור על יהודים שהגויים לא יצליחו לפגוע בהם, אין מצוה גדולה מכך. ויחד עם זה הצבא גם מורכב מתרבות חילונית מאוד, מציבור חילוני של ערבוב בנים ובנות וחוסר צניעות. לכן, הצעתי היא שתלך לחיל החרדי, שבו תוכל גם לשמור על תורה ומצוות, ויחד עם זה תוכל גם לקיים את המצוה החשובה של שירות צבאי. כמובן שחשוב לעשות צעד זה אחרי שאתה באמת מרגיש שאתה מבוסס בתורה ושאתה מספיק חזק לצעוד במסלול הזה. אם תרצה אוכל לקשר אותך לאדם שאחראי בנצח יהודה ושהוא יעזור לך. בברכת הצלחה רבה הרב יצחק גרינבלט.