• שנת האבל על הורים

קדיש יתום

הרב יצחק בן יוסף

כ"ט אדר א' תשפ"ב
שאלה
יתום בשנת האבל שנוהג נוסח עדות המזרח ומתפלל בבית כנסת אשכנזי, איזה נוסח קדיש יאמר ומתי? ואם יש אשכנזי שגם אומר קדיש מה לעשות
תשובה
מי שמתפלל בבית הכנסת עם נוסח אחר היה צריך לומר קדיש עם הציבור שמתפלל איתו, לא זכינו. וכיום לא נוהגים כך, וכל אחד ינהג כמנהג אבותיו ויתאמו שהקצב כאשר אומרים קדיש יהיה אחיד: לכן ביהא שלמא - שהספרדים מוסיפים מילים הנוהג כמנהג אשכנז ימתין ויאמר ביחד "ועל כל ישראל ואמרו אמן" ואיל בקדיש דרבנן - האשכנזים מאריכים ,הנוהג כספרדי ימתין מעט לפני הסוף - וסיימו ביחד. וכך יהיה לכבוד החיים והנלב"ע