• יארצייט ואזכרה

אזכרה כשהפטירה ביד אייר

הרב יצחק בן יוסף

ג אדר ב' תשפ"ב
שאלה
תאריך פטירתה של חמותי יד באייר תשפ ב מתי יש לערוך לה אזכרה ל11 חודש ומזה מתי לשנה בעקבות השנה המעוברת תודה רבה אשמח לתשובה
תשובה
נראה שאתה מתכוון לתשפ"א 11 חודש זהו יום פורים - יד' אדר ב'. ולכן צריך להקדים האזכרה ביום אחד. יד' ניסן - סיום מנהגי האבלות - 12 חודשים. יד' אייר יום השנה- ובכל שנה לקיים אזכרה. תקיימו אזכרה בערב לפני תענית אסתר , ו12 חודשים ערב חג הפסח - תביאו כיבוד כשר לפסח לסיום מסכת ויעשו עליהם ברכות. תנוחמו מהשמיים.