• הפטירה והשבעה

ישיבת שבעה בירושלים בי"ד אדר

הרב יצחק בן יוסף

י"א אדר ב' תשפ"ב
שאלה
אחי יושב שבעה לא עלינו על בנו, הלוויה היייתה ביום שישי ,האם עליו להמשיך לשבת שבעה בפורים למרות שהוא גר בירושלים ואחי הנפתר חוגגים פורים בי"ד?
תשובה
יינוחמו מהשמיים האבלים וכל הקרובים, שני ימי הפורים לעניין אבלות שווים לכולם, וגם האבל אחיך תושב ירושלים ינהגו אבלות בפורים כמו אחיו בפרזים. בפורים נוהגים אבלות בצנעה בלבד כמו בשבת. (מקורות שו"ע תא,ז. רמ"א תרצו,ד. משנ"ב שם, גשה"ח כג,ג,ט. צרור החיים רלו, מעולם ועד עולם לח,יב) שלא תדעו צער ולא תוסיפו לדאבה עוד.