• איך ומה להחליט?

האם יש חיוב להישמע לרב לאחר הכרעה

הרב דוד חי הכהן

כ"ח אדר ב' תשפ"ב
שאלה
שלום כבוד הרב, אני בת 25 ונפגשתי עם בחור בן 35, ממש מוצאים חן אחד בעייני השניה, לבחור יש פחד להתחתן, היו עליות וירידות בקשר, והוא לא הצליח לקבל הכרעה. והלך לרב גדול להכריע, והרב אמר שאינני שלו. השאלה היא האם הבחור חייב לקיים את מה שהרב אמר? שנינו בצער גדול מזה וכל מי שהוא שואל אומרים לו שזה נחשב לדעת תורה. ממה שהבנתי הרב אמר לו בגלל פער הגילאים והחשש שלו להתחתן. מה כבוד הרב אומר. האם נקרא דעת תורה? תודה רבה!!
תשובה
קראתי את תשובת הרב ארז משה דורון שליט"א הם נשמעים מאוד הגיוניים וכדאי שתקחי אותם לתשומת ליבך. הרב איננו גוזר גזירות, הוא אומר שצריך לקחת כמה דברים בחשבון כאשר הולכים לקבוע עובדה שנוגעת לכל החיים ולכל העתיד. נכון שמציאת חן חשובה מאוד אבל חשוב עוד יותר לברר שיש ביניכם תיאום ציפיות ששניכם שומרי מצוות ועם אופי מתאים אחרת יכולות להיות הפתעות לא נעימות שעלולות לגרום חלילה לסבל. ובע"ה ד' יתן לך עצה טובה ותזכי להצלחה.