• נישואין

ריבוי נשים אצל תנאים ואמוראים

הרב פרופ' נריה גוטל

כ"א אדר ב' תשפ"ב
שאלה
חשבתי שרוב המפרשים אומרים שאצל התנאים ואמוראים לא היה ריבוי נשים?. ערוך השלחן למשל.
תשובה
המערכת פנתה אליי וביקשה שאתייחס לשאלתך - אני מתייחס אפוא רק לשאלתך האחרונה. א. אמת, לא היה ריבוי נשים לקדמונינו, אך עם זאת היו לא מעט מקרים של יותר מאשה אחת (ראה לדוגמה אבותינו - אברהם, יעקב, ומלכינו וכו'); ב. ואולם לא זה העיקר. העיקר הוא שדרכו של תלמוד לצייר מציאות-למדנית, תיאורטית, כזו שאינה משקפת בהכרח מציאות ריאלית. מטרת למידה זו היא לחדד את ההלכה ולדייקה, ולשם כך אין צורך במציאות עובדתית אלא בעצם ההיתכנות. כך גם בנדון דנן.