• שאלות כלליות

גיור

הרה"ג יעקב אריאל

ב ניסן תשפ"ב
שאלה
בס״ד כבוד הרב שלום רב, נולדתי כיהודי לבית חילוני מלו אותי אצל מוהל ירא שמים בגיל 8 ימים, בר מצווה בגיל 13 וכו.. כל חיי הייתי מאוד גאה ביהדות שלי וגם הקפדתי על הורי לפעמים למה לא עושים כך. לקראת גיל העשרים התגלה שאמי לא יהודיה על פי ההלכה (עלו מברה״מ) ושאמה שלה רק אבא שלה יהודי אבל בגלל ששם היו כותבים לפי האב אז רשמו אותה כיהודיה וכאן היא באמת חשבה שהיא יהודיה. הגילוי היה כבר אחרי שאמי החלה תהליך של חזרה בתשובה ורצתה מאוד לעשות חופה עם אבי (אבי יהודי מאה אחוז) שכן שם לא היו מתחתנים על ידי חופה לרוב. כאשר התברר לי הדבר חרב עליי עולמי ולא רציתי לחיות עוד בידיעה שאני יכול להיות כלל לא יהודי. הייתי מוכן למסור את הנפש שלי והייתי נמצא בדכאונות זמן רב. ב״ה אחרי תקופה ארוכה החלטתי שאני אעבור גיור ולא בשביל המסמך אלא אשמור תורה ומצוות ואהיה יהודי אמיתי. ב״ה גם אחרי הגיור רק הלכתי והתחזקתי עד שב״ה הקמתי בית חרדי וזכיתי להתחתן עם בת כהן. וב״ה גם אמי ואפילו זכינו שסבתא שלי עלתה לארץ ועברה כאן גיור כהלכה כי לא יכלה לחשוב שתקבר כלא יהודיה וכיום היא שומרת תורה ומצוות ומחזקת את כולנו. אבל בכל זאת הרב עדיין יש לי שאלות רבות בעניין שמדי פעם מציקות לי ומפריעות לי בעבודה ה׳: 1 למה הייתי צריך לעבור את התיקון הזה?, 2. האם בגלגולים הקודמים הייתי יהודי לכל דבר?, 3. למה היחס היום לגרים נראה שהוא פחות ממה שהיה לאבותינו או ליחס שהיה לרבי עקיבא בן גרים, שמעיה ואבטליון, אונקלוס הגר וכו'?, 4. האם אני מחוייב בכיבוד הורי שהם יהודים לכל דבר?.
תשובה
היחס לגרי צדק הוא חיובי יש מצות אהבת הגר נוסף לאהבת הריע יש חובת כיבד להורים ביולוגיים שהביאו אותך לעולם וגידלו אותך