• תורה, מחשבה ומוסר
  • שאלות כלליות

יעקב בדרך לחרן

הרב רפאל וסרטיל

כ"ה ניסן תשפ"ב
שאלה
האם סדר הדברים היה כזה: יעקב יוצא מבאר שבע אליפז פוגש אותו יעקב לומד 14 ש׳ בישיבת שם ועבר יעקב חולם על הסולם ובבוקר מקים את המצבה מהיכן היה ליעקב שמן ליצוק על המצבה? הרי אליפז השאירו חסר כל!!
תשובה
לשואל שלום, בפשטות משמע שרדיפת אליפז אחרי יעקב היתה אחרי ארבע עשרה השנים שבהן נטמן בישיבת עבר (שם כבר נפטר). כך עולה מדברי המשכיל לדוד (בראשית כח, יא) ומדברי המהרש"א במסכת מגילה (יז ע"א ד"ה הוה יעקב), לפיהם ישיבת עבר היתה בבאר שבע, והטעם שנטמן בה יעקב הוא כדי להסתתר מפני עשיו שביקש להורגו, ולאחר שיצא מבאר שבע ועשה דרכו לחרן, מצאו אליפז וביקש להורגו. כך שמעתי ממו"ר הרב איתן שנדורפי שליט"א. בברכה נאמנה