• שבת ומועדים
  • ניקיון בדיקת וביעור חמץ

מגע בחמץ ולאחר מכן במוצרי פסח

הרב בנימין במברגר

ו ניסן תשפ"ב
שאלה
שלום וברכה ניקיתי ארון לפסח, תוך כדי שאני נוגעת במוצרי חמץ חשופים ללא אריזה. לאחר זמן לא רב הלכתי לחנות לקנות מוצרים לפסח. לא שטפתי ידיים בין לבין. נגעתי בכמה מוצרים שנמצאים במקפיא שאת חלקם קניתי ואת חלקם השארתי בחנות. האם יש לחשוש שחלילה נשארו פירורי חמץ ביד? מה עושים עם המוצרים שנגעתי בהם ונשארו בחנות? שחלילה לא יצור הכשלה... תודה רבה, ישר כח וחג כשר ושמח!!
תשובה
מן הסתם, אם היו פירורים הם נפלו עד שהגעת לחנות ולכן אין מה לחשוש. בנוסף, מי שקונה דברים בחנויות מסתכל אם יש שאריות חמץ כי בחנויות יש גם מוצרים חמץ. חג שמח.