• טרמפים

הענקת טרמפ מידי יום לאדם נשוי

הרה"ג זלמן ברוך מלמד שליט"א

כ"ו סיון תשס"ה
שאלה
הנני נשואה ואם לילדים נתבקשתי ע"י עמית לעבודה אם אוכל לקחתו מידי יום לעבודה מכיון שהוא ללא מכונית וזמן הנסיעה באוטובוס הוא ארוך הרבה יותר מהנסיעה במכונית. הוא אדם נשוי ואב לילדים, גר בסמיכות אלי, והנסיעה לעבודה שאורכה 10 דקות הינה בבוקר בלבד, ועוברת בצירים המרכזיים של העיר בלבד. מטרתי היחידה לעזור לאותו איש למורת רוחו של בעלי. מה דעת ההלכה?
תשובה
אם זה למורת רוחו של בעלך עליך לסרב לבקשה. את יכולה להשתמש בנימוק ששאלת רב והוא הורה לך לסרב.