• שבת ומועדים
  • הלכות הספירה

תספורת לפני לד בעומר

הרב חגי לרר

ל ניסן תשפ"ב
שאלה
שלום אז אני תמיד הייתי מסתפר ומתגלח רק ביום העצמאות ואז שוב בלד בעומר. בשנים האחרונות איני מסתפר ביום העצמאות אלא רק בלד בעומר. השנה יצא שיש לי אירוע שממש חשוב לי להיות לקראתו מסופר ובמידה ולא אסתפר אחוש צער בגלל זה (לא חתונה או ברית אירוע שחשוב לי). אני שואל האם אפשר שאסתפר כמה ימים לפני לד בעומר שזה יוצא כמה ימים אחרי יום העצמאות. מציין כי אבי אינו נהג לשמור עומר כלל עד שיתחתן עם אימי.
תשובה
שלום וברכה, אינני מבין מדוע אינך רוצה להסתפר ביום העצמאות שמותר להסתפר בו, ואתה רוצה להסתפר לפני לד בעומר שאסור להסתפר אז? בכל אופן הכי טוב שתסתפר ביום העצמאות. גם יש בזה עניין וגם יועיל לך. ברכה והצלחה וכל טוב.