• תורה, מחשבה ומוסר
  • שאלות על ה'

איך ה’ נוצר

הרב אוריאל טויטו

א אייר תשפ"ב
שאלה
שלום שמי ניצן ואני פה עם חברתי נטע. רצינו לשאול אותך שאלה שמעסיקה אותנו רוב היום. אם אלוקים ברא אותנו אז מי בעצם ברא אותו? האם יש לבורא בורא? איך אלוקים בעצם נוצר? נשמח שתענה בהקדם תודה?
תשובה
שלום לכם, לאלוקים אין בורא. אף אחד לא ברא אותו. הוא פשוט היה קיים תמיד. ובאופן עמוק יותר: בריאה היא נקודת התחלה של מצוי חדש בזמן מסויים, אבל אלוקים אינו מצוי תחת הזמן. הזמן, שהוא אחד מהמימדים של חיינו, הוא נברא, בדיוק כמונו. האל ברא את הזמן והניח אותנו בתוכו. אבל הוא עצמו לא חי בזמן, אלא הוא מעל הזמן, ותמיד היה שם. בברכה אוריאל טויטו