• שאלות כלליות

מוצר שכתוב עליו כשר

הרה"ג יעקב אריאל

ל ניסן תשפ"ב
שאלה
שלום כבוד הרב בישיבה שאני לומד מדברים הרבה על ארגון כושרות ואני שומע כל הזמן דיבורים שאי אפשר לסמוך על הרבה כשרויות וצריך תמיד לברר האם זה כשרות טובה או לא? ורציתי לשאול מה דעת הרב, האם אפשר לאכול כל מוצר שכתוב עליו כשר ולאכול בכל מקום שיש תעודת כשרות או שצריך לבדוק? ואם צריך לבדוק אז איך, ומה עושים שבבית אוכלים את כל הכשרויות? וכן האם אפשר לאכול בכשרות חתם סופר ובכשרות בית יוסף? תודה רבה רבה.
תשובה
בדרך כלל על כל ההכשרים של הרבנות הראשית אתה יכול לסמוך. במקום שיש הידור נוסף על הכשרות של הרבנות אתה יכול להדר על "הידורים" שאינם על בסיס הרה"ר אל תסמוך