• מזוזה

מזוזה ניידת

הרב אלישיב קפקה

י אייר תשפ"ב
שאלה
האם אדם שמרבה בטיסות לחו"ל, יכול לקחת איתו מזוזה במזוודה ולשים אותה על דלת חדר המלון שלו לעת אותה שהות ואז להורידה ולקחת אותה בחזרה איתו? (כמובן שלא יתנו לקבע את המזוזה מכיוון שזאת פגיעה ברכוש המלון ובמלונות מחוץ לארץ אין מזוזות על הדלתות). אם כן, האם צריך לומר אותו אדם תפילה בעת שהוא שם את המזוזה על דלת חדר המלון? (היא אינה מתקבעת) ואם כן, מה?
תשובה
בס"ד שלום רב, אין צורך לעשות כך, שכן חובת קביעת המזוזה על שוכר חדר בבית מלון היא רק החל מל' יום. (שולחן ערוך יורה דעה סימן רפו סעיף כב). בהצלחה