• שבת ומועדים
  • ימי הזיכרון והעצמאות

לגבי שאלת הגילוח ביום העצמאות

הרב יוסף אפריון

ט"ז אייר תשפ"ב
שאלה
שלום לכבוד הרבנים. ראיתי שהרבנים שליט"א מתירים גילוח באופן גורף. ואני שואלת לגבי השואל ששואל לגבי הפסיקה לספרדים (אם כי שיש גם שאלה לגבי האשכנזים) - והרי ידוע שהרב מרדכי אליהו והרב עובדיה יוסף אסרו. למה כבוד הרבנים אינם מציינים זאת?
תשובה
שלום. אכן, יש פוסקים אשכנזים וספרדים שאסרו גילוח לקראת יום העצמאות. ויש כאלו שכלל לא מציינים את יום העצמאות. המנהג המקובל בין אלו שמציינים את יום העצמאות הוא להתיר גילוח לקראתו. יש המחמירים, עפ"י הקבלה, שלא להתגלח כלל בכל ימי הספירה כולל ל"ג בעומר. אלו שנוהגים כך יש מקום לומר שלא יתגלחו גם ביום העצמאות.