• שבת ומועדים
  • שאלות כלליות

הריגת חרקים בימי חול

הרב נועם דביר מייזלס

א סיון תשפ"ב
שאלה
שלום לכבוד הרב, לאחרונה ראיתי בספר של הלכה של שבת איסור הריגת חרקים בשבת, כמובן שהשאלה הזאתי החזיקה לי את העין ולא היה לי את מי לשאול אודות השאלה, רציתי לשאול אם יש איסור להרוג חרקים דווקא בשבת למה בימי החול כפי שידוע לי אין סוג של איסור מסויים, רציתי לדעת מה שונה זה מזה, תודה רבה ויום טוב
תשובה
שלום וברכה. ודאי שיש איסור גם בימות החול, של צער בעלי חיים, מה שראית בספרי ההלכה ביחס להריגת חרקים בשבת, מדובר על חרקים מזיקים, אחרת יש בכך איסור כפול, של הריגה בשבת וצער בעלי חיים שלדעת רוב הפוסקים אסור מהתורה. יש להעיר שאם מדובר על חרקים מזיקים, אין בכך איסור צער בעלי חיים. עם זאת, ע"פ סוד מובא בשם האר"י הקדוש, שיש להזהר מלהרוג כל בעל חי כזה או אחר גם אם הוא קטן וגם אם הוא מזיק, ולמצוא פתרונות איך להרחיק אותו בלי להרוג אותו. בברכה נאמנה,