• כל השאלות

בישול קוסקוס ביום טוב

הרב מיכאל יומטוביאן

כ"ט אייר תשפ"ב
שאלה
אני רוצה לבשל קוסקוס ביום טוב. במהלך הבישול משתמשים פעמיים בכלי מנוקב, סוג של רשת. בשלב הראשון הקוסקוס מונח בכלי מנוקב והכלי מונח על סיר המרק כך שהאדים מבשלים את הקוסקוס. בשלב שני, לאחר הבישול, מעבירים את הקוסקוס למעין נפה בעלת חורים גדולים ומעבירים את היד על הקוסקוס כדי לפורר את הגושים כך שהקוסקוס יורד מהנפה בצורת פירורים קטנים ונעימים לאכילה. האם פעולות אלו מותרות ביום טוב?
תשובה
פעולות אלו מותרות ביום טוב. השלב הראשון הוא בישול המותר ביום טוב. וגם השימוש השני בנפה, נועד לפורר את הקוסקוס ולא לברור אותו מפסולת, כך שאין בזה איסור כלל. חג שמח!