• שבת ומועדים
  • שאלות כלליות

שמירת השבת גורמת לי לתסכול רב

הרב יצחק גרינבלט

ז סיון תשפ"ב
שאלה
שלום וברכה, לפני כמעט שנה, מיום כיפור שנה שעברה, התחלתי לשמור שבת באופן מלא. בהתחלה זה היה קל כי הייתה לי תשוקה גדולה לעשות את זה, אבל משבת לשבת התסכול הפנימי הולך ונהיה גדול יותר. מאז שהתגייסתי אין לי הרבה זמן להתעסק במחשב ובטלפון באמצע השבוע, אז כשאני חוזר הביתה אני צריך לעצור את כל השמחה שיש לי משימוש בטכנולוגיה בשביל שבת, וזה נהיה מתסכל יותר ויותר. עכשיו זה נמצא בשיא, כאשר אנחנו נכנסים לשבת וישר אחריה חג שבועות. אני לא חושב שאני נמצא על סף שבירה, אבל לאט לאט אני מתקרב לשם, אשמח לאיזו עצה שתעזור לי. תודה.
תשובה
בס"ד שלום לך יקירי. קראתי את דבריך ומאוד הבנתי אותך. מאוד לא קל לעשות את מה שאתה עושה, ומאוד טבעי שיעלו קשיים. ובכל זאת אני מאוד מעריך את הכנות שלך ואת העצמה הגדולה שיש לך, שלמרות הקושי אתה ממשיך. זה ממש לא מובן מאליו. הקושי מגלה בדרך כלל שמדובר באמת במשהו משמעותי. כן, לשמור שבת זה משהו גדול מאוד, ולכן פעמים רבות שיש בשמירה הזו גם קשיים לא מבוטלים. לכן ממש כל הכבוד שאתה ניגש לקושי הזה בעינים פקוחות ומוכן ומחפש איך להתמודד נכון, איך להתגבר, ולא עוזב את מה שאתה מאמין בו. אז מה עושים? הצעתי כוללת כמה דברים שגם על ידי מימוש חלק מהדברים תוכל להרגיש הקלה והתקדמות שתיתן לך סיפוק ותחושה טובה, ואף כוחות להמשיך הלאה. א. לבנות תחושת הנאה משמירת השבת. כאשר אדם חי את מה שאסור בשבת, הוא לאט לאט נשחק, מאבד את הכוחות, אבל כאשר מצליחים להגיע לחוש את העונג של השבת, השבת עצמה נהפכת למשהו נחשק, משהו שממתינים בקוצר רוח אליו. כך גם באמת ביחס לשבת קודש. כשתצליח לחוות את העונג העצום של השבת, ממילא יהיה לך קל הרבה יותר לשמור אתה שבת. העונג הזה יכול להיות מורכב מדברים שונים, שהקו המנחה הוא משהו שאתה אוהב, שנותן לך את התחושה המצופה. בדבר זה באמת רק אתה מכיר את עצמך ורק אתה יכול לדעת במה להוסיף בשבת שיתן לך את התחושה הזו. לכן, שב עם עצמך ותראה איך אתה יכול להפוך את השבת להיות יותר מענגת ויותר ממלאת. ב. חיבור לאנשים שומרי שבת. האדם הוא יצור חברתי, וכאשר הוא נמצא בחברה שמחזקת הוא מתחזק. לכן מאוד כדאי להיות בסביבה כזו שמתאימה לך, וממילא תדחוף אותך לדברים טובים בשבילך. חברה כזו יכולה להיות דרך ישיבה לחוזרים בתשובה, דרך קהילה קדושה שתדחוף אותך קדימה. ג. מציאת זמנים שבהם ממלאים צרכים נפשיים בלא שיסתור את השבת. לא קל, אבל אפשרי בדרך כלל. ככל שתרגיש שאתה פחות מקריב בשביל השבת, כך הדבר יהיה לך יותר קל. ד. ללמוד על מעלת השבת. הלימוד יתן לך כח, וידחוף אותך קדימה. נסה לצעוד קדימה בדברים שהצעתי ואשמח שתעדכן אותי מה התקדם ואוכל לעזור עוד בדברים מעשיים וכלליים. בברכה הרב יצחק גרינבלט.