• שבת ומועדים
  • שבועות

התרה למנהג להשאר ער וללמוד בליל שבועות

הרב דוד חי הכהן

ט"ו סיון תשפ"ב
שאלה
לרב שלום בליל שבועות האחרון היו נסיבות (לא מחיבות בהכרח) שגרמו לכך שבחרתי במהלך הלילה לישון מספר שעות ולהתפלל בחג במנין מאוחר יותר לא ותיקין. זאת בשונה ממנהגי לאורך השנים. א. האם באופן עקרוני היה צורך לעשות לפני כן התרת נדרים על מנהג טוב? ב. האם בדיעבד מועילה לכך התרת נדרים של ערב ראש השנה? ג. האם יש צורך בהתרת נדרים במקרה דומה להבא אם יהיה? תודה וישר כח
תשובה
א. אם לא אמרת בלי נדר אז היה ראוי לעשות התרה. ב. התרה בערב ר"ה מועליה אם מתכוון לאותו נדר. ג. אם תעשה התרת נדרים עכשיו או בערב ר"ה ותתכוון לזה אין צורך בהתרה נוספת.