• מדינת וממשלת ישראל

תגובה לתשובה אודות תנועת דרך חיים - https://www.yeshiva.org.

רבנים שונים

י סיון תשפ"ב
שאלה
ב״ה ראשית אודיע שאין בכוונתי חלילה לזלזל בכבודו של הרה״ג דוב ליאור שליט״א, שקטנו עבה ממותני וממותני רבים. לגופו של מענה, הוא אינו מתייחס לאמירות של התנועה או להלך רוחה. יותר מכך, ישנם דברים שלידיעתי אינם נכונים במענה. מהיכרות אישית עמוקה עם ראשי התנועה, אוכל לומר שכל מגמת התנועה היא דווקא מכיוון שדורנו הוא דור הגאולה, ולא רק כ״אתחלתא״. החל מהמוטו של התנועה, שכפרפרזה למוטו של ביל״ו - בית יעקב לכו ונלכה - מוסיף את המלים הקדושות ״בית יעקב לכו ונלכה *באור ה׳*״, ועד למטרה הסופית שהיא כינון מלכות ישראל מתוקנת, בארץ ישראל השלמה. מטרה שאין חולק שהיא גאולתית ביותר. באם זו המטרה שהתנועה רוצה לקדם, ודאי שהיא מתייחסת לדורנו כאל ״דור הגאולה״. בתנועה ודאי שמודים לה׳ על הניסים הנפלאים של שיבת ציון בדורנו, וכולי, אך מנסים ״לנתב״ את הלך הרוח למחולל הכל, הקדוש ברוך הוא, ולא חלילה ל״ניכוס״ של הפעולות הנ״ל וכן של הניצחונות במלחמות לעצמנו. במצע של התנועה ישנן הצעות חוק המבוססות על חוקים הקיימים במדינת ישראל, אך ההצעות החדשות מתקנות את הדברים הטעונים תיקון ברוח התורה. לגופם של אנשים המנהלים כיום את המדינה, בודאי שרוחשים כלפיהם הכרת הטוב על פועלם הטוב שנעשה בתום לב ומתוך רצון לעזור, ומתפללים עליהם שישובו בתשובה שלמה בקרוב. לצד זאת, המגמה של התנועה היא לחולל ״תשובה ציבורית״, בה העם בכללותו שב למקור חוצבו. מטרה זו ראויה בכל פרמטר, וחלילה לנו מלפסול אותה על הסף. אפשר להמשיך ולדון לגבי כל טענה וטענה בפני עצמה, אך אשמח אם תגובה זו תפורסם תחת התשובה באתר, או תעבור לידי הרב דוב ליאור שליט״א, שכמובן ואשמח לשמוע תגובתו. ניתן בדוא״ל magazine@holechbatom.com. שוב, כל זאת אחר מחילת כבוד תורת הרב, אך מתוך רצון להעמיד הדברים על דיוקם, ושלא תצא תקלה תחת ידינו.
תשובה
שלום וברכה! הרב דב ליאור לא משיב באתר כרגע.. מוזמן לפנות אליו בדרכים בדרכים אחרות.