שאל את הרב

  • הלכה
  • שאלות כלליות

חימום בשרי או חלבי עם כיסוי

undefined

הרבנות הראשית לישראל

י"ג סיון תשפ"ב
שאלה
שלום כבוד הרב. בתנור עם תא אחד האם יש הבדל בין אפיה/בישול לבין פעולת חימום בלבד?הכוונה שחום התנור נמוך יותר, וכן האם יש משמעות אם המאכל בקופסה עם מכסה או סגור לגמרי או אטום? כל זאת במטרה לחמם מאכל חלבי לאחריו בשרי, או להיפך. תודה
תשובה
ב"ה שלום וברכה לכתחילה עדיף תאים נפרדים. בתא אחד יש מקלים אחרי 24 שעות ונ^קוי התנור והכשרת תנור בחום גבוה חצי שעה. ויש מקלים יותר בדיעבד באותו תא כאשר יש 2 כיסויים לכלי. בברכה הרב חגי בר-גיורא
את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il