- הלכה
- שאלות כלליות
חימום בשרי או חלבי עם כיסוי
שאלה
שלום כבוד הרב.
בתנור עם תא אחד האם יש הבדל בין אפיה/בישול לבין פעולת חימום בלבד?הכוונה שחום התנור נמוך יותר, וכן האם יש משמעות אם המאכל בקופסה עם מכסה או סגור לגמרי או אטום?
כל זאת במטרה לחמם מאכל חלבי לאחריו בשרי, או להיפך.
תודה
תשובה
ב"ה
שלום וברכה
לכתחילה עדיף תאים נפרדים.
בתא אחד יש מקלים אחרי 24 שעות ונ^קוי התנור והכשרת תנור בחום גבוה חצי שעה. ויש מקלים יותר בדיעבד באותו תא כאשר יש 2 כיסויים לכלי.
בברכה
הרב חגי בר-גיורא
מכסה שנפל על הכיריים או על השיש
הרבנות הראשית לישראל | י"ט מרחשון תשפ"ג

דין צ’יפס במסעדה בשרית
הרה"ג דוב ליאור | ב אדר תשס"ד
להשתמש בג’לטין דגים לעוגת גבינה
הרבנות הראשית לישראל | כ"א סיון תשע"ג
בשר וחלב
הרבנות הראשית לישראל | כ"ד אלול תשפ"ב
הרבנות הראשית לישראל
כשרויות רגילות ולמהדרין
י"ד מרחשון תשס"ד
כשרות במסעדות חלבי-בשרי
ט מרחשון תשס"ד
מדבקה בלבד על השוקולד
ה תשרי תשס"ד
ליקרים ומשקאות חריפים תוצרת חוץ
כ"ח אלול תשס"ג

תספורת בפאות הראש במכונה 3 מ"מ
הרב נועם דביר מייזלס | כ מרחשון תש"פ

3 שעות בין עוף לחלב
הרה"ג יעקב אריאל | כ מרחשון תשע"ב

ברכה על לחוח
מכון התורה והארץ | ח תמוז תשס"ג
לך בשלום או לך לשלום
הרב אוריאל טויטו | י"ח כסלו תשס"ט

האם תורה שבעל פה היא המשנה בגמרות?
הרב שמואל אריאל | י"ב שבט תשפ"ג
