• חלומות

חלמתי שמציעים לי נישואים

הרב נועם דביר מייזלס

כ"ב סיון תשפ"ב
שאלה
שלום כבוד הרב, יש לבן זוג שלי חבר טוב שהוא מאורס , חלמתי שהחבר הזה מבטל את אירוסיו עם חברתו ומציע נישואים לי, ובסוף כבר התחתנו באמת, חבר שלי גם הופיע בחלום ולא היה לו מאוד אכפת בחלום, ואני זוכרת שהתלבטתי אם לעזוב אותו ולהתחתן או לא ובסוף התחתנתי, מה זה אומר?
תשובה
שלום וברכה. חז"ל אמרו שאין מראים לאדם אלא מהרהורי לבו, כלומר אדם חולם על דברים שטורדים את מחשבתו במשך היום. ואכן נראה שהחלום שלך משקף בלבול וחוסר החלטיות בקשר שיש לך. הקרבה הרגשית שלך לשני הבחורים, נובעת מכך שאין לך עדיין קשר זוגי מחייב עם מטרות חתונה כפי שנהוג בעם ישראל, ודבר זה עלול לגרום לחוסר ודאות. תבררי לעצמך, וכן בשיחות עם בן זוגך, אפשר עם תלמיד חכם שמבין בעניין או מטפל/ת זוגי/ת, האם הקשר שלכם בשל לנישואין. ואם כן קדימה אל תמהמהו תתחתנו, ותקימו בע"ה בית נאמן בישראל. ברכה והצלחה,