• תורה, מחשבה ומוסר
  • הדרכות בעבודת ה'

איך מתמודדים עם צרות

הרב נועם דביר מייזלס

כ"ח סיון תשפ"ב
שאלה
היי, בזמן אחרון אחרון יש תחושה שהכל לא בסדר, הוצאות גדולות של כסף, על תיקונים של הבית, חופשה שהתבטלה והפסדתי כסף על דמי ביטול. אימי נפטרה שבוע שעבר. היום קיבלתי קנס על אי תשלום בזמן ארנונה וגם נשבר לי צנרת בשירותים. אני לא יודעת מה לעשות, עברתי משבר בזוגיות עם בעלי וגם הייתי חולה באופן מסטורי והרופאים לא ידעו מה יש לי עד שחלפה התחושה לבד. מה עליי לעשות? אני נותנת צדקה באופן קבוע אבל הרבה פחות ממעשר. הכל בבת אחת, לא יודעת מה לעשות, אשמח להכוונה.
תשובה
שלא תיפול רוחך, יש זמנים בחיים של קשיים שלפעמים באים בחבילות והניסיון שלנו להמשיך להתחזק באמונה וביטחון. אציע לך מספר עצות איך להתמודד עם הקשיים: א. לראות את הקושי כמשהו זמני וחולף שניתן להתגבר עליו. ב. להתמקד בטוב, להסתכל על הדברים הטובים שיש לי. ג. לתת מעצמי למען האחר, בדרך של התנדבות כלשהי. ד. אף בשנת אבל שהדין מתוח, ונהגו למעט בעניינים של שמחה, מכל מקום מותר לקרוא דברים המשמחים את לבך, ואף לשורר בפה שירים המחזקים אותך. אחרי המעשים נמשכים הלבבות, ולכן עשייה של טוב אפילו מאולצת, תעורר בך סיפוק ושמחה, וכשתהיי בשמחה יפתחו שערי שמיים לתפילתך ותקבלי הרבה כוח להתמודד עם הקשיים שלך. יהי רצון שהקב"ה יוציא אותך מחשכה לאורה. אמן. מן השמיים תנוחמו,