• קשר בגיל צעיר

קשר עם בנות בגיל צעיר

הרב ש. יוסף וייצן

כ"ח סיון תשפ"ב
שאלה
בס"ד. שלום לך. אני בגיל 12 (סוף כיתה ו), לאחרונה אני משתתף במפגשים של בנים עם בנות שאפשר להגדיר כ"מושב לצים". אני רוצה להשתתף בהם כדי להיות חלק "מהחברה" וגם לאחרונה שמתי לב לאחת הבנות, מצד אחד אצלנו בשכבה זוגות זה מקובל ואני רוצה להציע לה חברות, מצד שני בשנה האחרונה מאוד התחזקתי ובאמת שאני לא רוצה ללכת נגד דבר הקב"ה ואני יודע שכדאי לחכות כי זה לא רציני וכו' אבל אני מרגיש באמת שאם יהיה בנינו קשר הוא יהיה למטרת חתונה ונשמור נגיעה והכל (אני אחד הבודדים בשכבה שלנו ששומר נגיעה) ואני באמת אוהב אותה ורואה אותי חי איתה שנים רבות, מאידך גיסא אני לומד לאחרונה מסילת ישרים (סיימתי מידת הטהרה) וכשלמדתי במידת הפרישות לפרוש מן הציבור ניסיתי לפרוש אבל לא הצלחתי. אני יודע שזה לא נכון קשר עם בנות בגיל צעיר אבל אני באמת אוהב אותה ורוצה לשמור על קשר גם עם שאר בנות גילי. אז אני רוצה שתענה לי על זה: א.האם אני חייב לעזוב את המפגשים האלה למרות שכיף לי לדבר בהם עם בני גילי. ב.האם מותר לי להציע לנערה שאני אוהב אפילו שיש סיכוי גדול שלא נתחתן בעתיד?
תשובה
שלום רב טוב להיות חלק מהחברה. טוב לשמוח בחיים ולהיות מלא אהבה וחיות. אולם אנו מאמינים שהטוב יבוא על ידי התורה. התורה נקראת "לקח טוב". היא עוזרת לנו להגיע לטוב. הטוב הוא לא רק מה שמתחשק לי בשניה זו אלא טוב הוא טוב שמצמיח אותי והופך אותי לאדם מפותח יותר. חכמים גילו לנו שלמרות שמבחינה פיזית המשיכה בין נער לנערה מתחיל בגיל בר מצווה. אבל מבחינה מנטלית ורגשית הם עדיין לא בשלים לקשר בוגר ומשמעותי. הקשר בין הנער לנערה בגיל הצעיר הוא לא מצמיח ובונה את האישיות אלא הוא רק מעביר את הזמן בכיף. אבל הכיף הזה יש לו מחירים יקרים בהתפתחות האישית. הדרך הנכונה שהנערים יתפתחו בפני עצמם ללא השקעה ברשמים חיצוניים על בנות וכן להיפך. כך כל מין מתפתח. המפגשים המעורבים מסיחים את הדעת ולוקחים אותנו למקומות הסתמיים ולמקומות בהם אנו לא יכולים לצמוח כנערים שבגיל זה צרכים לפתח את הנפש הגברית שלהם. רק לאחר הבשלה שהאיש נהפך להיות איש ואישה נהפכה להיות אישה מותחת יש רוך גדול במפגש ביניהם. אתה נכנס לתקופה ארוכה של ניסיון וקושי שלא להתפתות לכיף אלא ללכת אחר המועיל והמצמיח. לכן לא טוב בעבורך חברות אישית. זה יפגע בך. בנוגע למפגשים השכבתיים תנסה ללכת בין הטיפות. תמשיך להיות חלק מהחברה. אולם תהיה הסמן שמפגשים עסוק עם חבריו מבלי התעסק עם הבנות. אם יש לך קבוצת חברים אחרת שאתה יכול להשתייך אליה והיא מתאימה לך יותר יש לשקול שקבוצת ההתייחסות שלך תשתנה. כל טוב