• עיתונות, רדיו וטלויזיה

איזה מגזין ראוי לקנות?

הרב ש. יוסף וייצן

ט"ו תמוז תשפ"ב
שאלה
היי ראיתי לאחרונה פרסומות על מגזין שנקרא "אפוק טיימס ישראל" ממה שהבנתי המגזין מדבר על פילוסופיה, מדע, חברה, תרבות, פסיכולוגיה ועוד בסגנון. כמובן הכל נכתב בסגנון מרתק ומעורר מחשבה. התוכן הוא אובייקטיבי ממה שידוע לי ואין שם אידאולוגיה שהכותבים מנסים לשדר בין השורות. כמובן המגזין לא דתי, ואפילו יקח אילו כל מיני רעיונות וציטוטים מכל מיני דתות כדי לחדש או להדגיש נקודות. השאלה שלי היא כזאת "האם ראוי לאדם מסורתי-דתי-מודרני" כמוני לצרוך מגזין כזה?
תשובה
שלום רב החלקים שקשורים למדע החברה לתרבות ומדע הנפש אפשר. במה שנוגע לאמונה יש איסור ולא תתורו אחרי לבבכם לקרוא מאמרי כפירה. מותר אם הדבר נעשה כחלק מלימוד אמונה וכחלק מהתבוננות על שאלות שהאמונה אמורה לענות. כל טוב