• גיור וגרים

גר שבוחר לעצמו מנהגים

הרבנות הראשית לישראל

י תמוז תשפ"ב
שאלה
שלום האם גר רשאי לבחור נוסח תפילה של עדה מסוימת (למשל נוסח הספרדים) לפי מה שמרגיש לו הכי מתאים, אבל לנהוג לפי מנהגי עדה אחרת כמו האשכנזים למשל? (למשל לא לאכול קטניות בפסח וכולי) כי מצד אחד הוא לכאורה לא מערבב דברים מאחר ולא שייך אליו "מנהג אבותיו", אבל רק רציתי לוודא למה בדיוק הכוונה שהגר רשאי לבחור לעצמו נוסח תפילה ומנהגים, האם הוא צריך לבחור עדה ולעשות כמוהה, או שהוא יכול לעשות שילוב כפי שציינתי לעיל, מאחר ולאחר בדיקות שעשה בנושא נראה לו שזה הכי מתאים עבורו. תודה רבה
תשובה
ב"ה שלום וברכה נכון שגר יכול לבחור לפי מה לנהוג ולהתפלל. אולם כדי שלא יזכרו שהוא גר כדאי לו לקבל על עצמו לנהוג ולהתפלל לפי אותה עדה שלא יהיה משונה. בע"ה הצלחה הרב חגי בר גיורא