• תורה, מחשבה ומוסר
  • הדרכות בעבודת ה'

איך לחיות את החיים

הרב דוד חי הכהן

כ"ז תמוז תשפ"ב
שאלה
שלום וברכה! אשמח לשמוע איך בתכל'ס אני צריכה לחיות את החיים. אני מרגישה שאני חייבת את ה'חיים' ורק מחפשת כל הזמן את הריגושים הקטנים (אוכל טעים, פעילויות וכו') ולא מצליחה לחיות את החיים בהרגשה של המעבר, של התורה (אני כמובן שומרת מצוות אבל אני מרגישה שזה חולף מעליי) תודה רבה!
תשובה
שמירת המצוות ולימוד התורה יש בהם ערך גדול מאוד שמשפיע על חיי הנצח בעולם הבא. לכן אפשר לעשות מכל מצוה משהו מרגש ומשמח מאוד. לדוגמא: להכין לכבוד שבת מאכלים טעימים ומושכים את העין, נרות בפמוטים יפים, יין לשבת בבקבוק יפה ומקושט, לשיר שירים מיוחדים בארוחות שבת, ואם אפשר כל שבת שירים חדשים ומגוונים, גם בגדי שבת יפים ומיוחדים, במוצאי שבת אחרי ההבדלה לשיר שירים יפים על אליהו הנביא ועוד. תלמדי מהחסידים איך כל החיים מלאים שירה ושמחה ומלאים בצבעים חיים לכל חג ולכל תקופה האופי המיוחד לה. ואם עושים כך התורה והחיים צועדים ביחד.