• שבת ומועדים
  • שאלות כלליות

רכישת פלאפון בשלושת השבועות

הרב נועם דביר מייזלס

כ"ט תמוז תשפ"ב
שאלה
בס"ד שלום הרב, קניתי אתמול פלאפון חדש. האם מותר להשתמש בו או שאסור מאחר ואנו נמצאים בימי בין המיצרים? האם לכתחילה היה מותר לקנות? תודה רבה!
תשובה
שלום וברכה. היה מותר לך לקנות לפני ר"ח אב. מקורות: שו"ע (סי' תקנ"א ב') ומ"ב (שם סקי"א), וגם בתשעת הימים יש מקום להקל כשיש צורך והדבר הכרחי, ולא ניתן לעשות זאת לפני כן . יש לציין שבגדים וכדומה שמברכים עליהם שהחיינו, יש להמנע מלקנותם בשלושת השבועות, והמקלים לברך שהחיינו בשבתות, יכולים ללובשם בשבת. אך מר"ח אב ואילך יש לאסור לברך שהחיינו אפילו בשבת (מ"ב סקמ"ה). בשורות טובות,