• שבת ומועדים
  • שלשת השבועות

קניית בגדי חתונה בתשעת הימים

הרב נועם דביר מייזלס

כ"ז תמוז תשפ"ב
שאלה
שלום הרב. אני מתחתן בי"א אב, האם אני יכול לקנות בגדים בתשעת הימים?
תשובה
שלום רב ומזל טוב! כיון שהחתונה סמוכה לתענית ט' באב, מותר לקנות בגדי חתונה גם בתשעת בימים. מקורות: אף שמר"ח אב ממעטים במשא ומתן ובבניין של שמחה (שו"ע סי' תקנ"א ב'), הוסיף רבנו הרמ"א (שם בשם הר"ן): "ולצורך מצוה, הכל שרי", וכתב במ"ב (שם סקי"ד), שלפי זה מותר לתפור בגדים חדשים לצורך נישואים שיהיו אחרי ט' באב. והוא הדין בשאר מצוות, כגון לקנות טלית, אם אכן אין לו טלית אחרת ללבוש. וכתבו האחרונים שניתן להקל אף בשבוע שחל בו ט' באב (כפשט הרמ"א והמ"ב, שו"ת בצל החכמה ח"ד קנ"ב), ובתנאי שאם ימתינו עם הקניה, עד לאחר ט' באב, לא יספיקו לסיים את כל ההכנות הנדרשות לחתונה. כלומר שהחתונה היא בסמיכות לתענית (מחצית השקל סק"ח), וראה במ"ב שם, שכתב שמי שכבר קיים מצות פרו ורבו, אסור בכל זה. ולכן בנידון השאלה, כיון שחתונה בסמיכות לט' באב ניתן להקל לקנות בתשעת הימים, אולם באופן שיש אפשרות לקנות לפני ר"ח אב, או שיש אפשרות לקנות לאחר ט' באב, ניתן להקל. יה"ר שהשכינה תשרה תמיד בביתכם,