• שעטנז

מה המשמעות של שעטנז

הרב אליקים לבנון

ה אב תשפ"ב
שאלה
שלום קוראים לי איתי אני בעל תשובה שמצפה להגיע לאיפה שהשם יקח אותי ואני כבר יודע שיש אלוקים בחוש אך רציתי לדעת (גם שזה לא משנה לי אם לא תיהיה לי תשובה בעולם הזה לשאלה) מה השעטנז משפיע בלי שום קשר לכך שהמצווה היא הרבה יותר מתוחכמת ממה שאצליח להבין. דוגמה לתשובה מהסגנון של מה מזיק לא להקפיד על כשרות גבוהה בכך שזה מוריד מהחדות בלימוד תורה וכדומה
תשובה
שלום. ככלל, אין אנו יודעים את טעמי המצוות. אבל אפשר לנסות ולהבין את טעמם. שעטנז, זה לקחת צמר מבהמה, ועוד חוטים מהצומח, ולערב ביניהם. התורה מלמדת אותנו להבחין בין הדרגות השונות: דומם, צומח, חי, מדבר. ומעליהם, אדם מישראל. מי שנמצא בדרגה של הנהגת העולם בדרך ישרה, צריך להבחין בין הדרגות שתחתיו, כדי שיוכל להנהיג באמת, ביושר, מתוך אהבה לכל חלק מהברואים.