• שנת האבל על הורים

אבל המטפל באשתו הנכה

הרב יצחק בן יוסף

י אב תשפ"ב
שאלה
אני בשנת אבל ואני המטפל היחיד באשתי שאיננה מסוגלת להסתדר בלעדיי. אני לוקח אותה לכל מקום, מעביר אותה בין כסאות גלגלים ובין המיטה, ודואג לכל צרכיה. היא הוזמנה לבר מצווה ללא תזמורת וכן לחתונה. מה עלי לעשות?
תשובה
אבל המטפל באשתו, נחשב כמו איש עבודה שמותר לו לצרכי עבודה לנגן בתזמורת או רב שעורך חופה. זה שאתה עושה זאת כמצווה בלבד ללא שכר אינו פחות. דבר נוסף - אבל חייב על הוריו בשנה אבלות מדין כיבוד אב ואם, ולהורים יש יכולת לוותר. למרות שצריך שיאמרו מפורש שמוותרים כאן נראה שהיו מוותרים.