• שבת ומועדים
  • תשעת הימים

קניית בגדים ומוזיקה במוצאי ט' באב דחוי

הרב נועם דביר מייזלס

ז אב תשפ"ב
שאלה
לכבוד הרב האם מותר יום לאחר מוצאי תשעה באב נדחה לקנות בגד חדש ולברך עליו שהחיינו והאם מותר לשמוע מוזיקה באותו יום? (לפי הספרדים) תודה.
תשובה
שלום וברכה. במוצאי תשעה באב דחוי, מותר לקנות בגדים ולברך שהחיינו ולשמוע מוזיקה, וכן להתרחץ, לכבס ולהתספר, ומנהג בני אשכנז להחמיר בבשר ויין. יש להעיר לגבי מוזיקה לבני אשכנז במוצאי ט' באב דחוי, שאף שנראה מסברא להחמיר, מכל מקום יש להקל כיון שלא נזכר איסור זה בפוסקים. בשורות טובות, למקורות והרחבה בנידון השאלה לחץ בקישור