• טבילת כלים

חברה בע"מ וטבילת כלים

הרב יצחק בן יוסף

כ"א אב תשפ"ב
שאלה
שלום הרב, האם אין בעובדה שהכלים בבעלות חברה בע"מ לא די כדי לפטור את הכלים מטבילה, שכן סתם כלים, בארץ ובחו"ל, מיוצרים ע"י חברות בע"מ ולא ע"י גוי, וכל הל טבילה נאמרו רק על כלי בבעלות גוי ולא בבעלות חברה בע"מ. וגם טעמי טבילת כלים של יציאה מטומאת גוי או הרחקה מגוי לא שייכים כשמדובר בחברה בע"מ.
תשובה
כלים של אינו יהודי גם בחברה בע"מ טעונים טבילה, נכון שלא נחשב ככלים של יחיד אבל הוא של חברה או של מדינה שהיא של אינם יהודים. וגם אם יש מניות, ואולי חלקם של יהודים במניות. אין בכך ספק לגבי הטבילה בברכה שהם בעיקרם של אינם יהודים. (שו"ת אג"מ ב,לט. טבילת כלים ב,א)