• שבת ומועדים
  • ספר בראשית

יוסף לא יצר קשר עם אביו

הרב רפאל וסרטיל

י"ז אלול תשפ"ב
שאלה
הרמב"ן בבראשית (מב, ט) מסביר שיוסף לא יצר קשר עם אביו כדי שיתקיימו חלומותיו. אבל קשה איך עבר על כיבוד אב כדי לקיים חלום, שאין שום חיוב לקיימו? ויותר קשה, כי אם היה מספר להם כשעלה למלכות, גם היו יורדים למצרים ומשתחוים לו כמו שחלם! ומקסימום שיבקש שיעשו זה אם זה כל כך חשוב! תודה.
תשובה
לשואל שלום, שאלתך היפה נשאלה על ידי בעל ה"עקדת יצחק" (שער כט, שאלה י), ונראה להשיב על פי דברי הנצי"ב (בראשית מב, ט), שהחלומות היו כעין נבואה "ואם לא יעשה כן יהיה כמו נביא שויתר על דברי עצמו, על כן ביקש סיבה שיגיע לזה". וכעין זה כתב כבר הרא"ש בפירושו לתורה (בראשית לז, ה). בברכה נאמנה