• המניין

איחור לתפילת עמידה

הרה"ג יעקב אריאל

ג אלול תשפ"ב
שאלה
שלום לכבוד הרב, ראיתי שכתוב שאם מאחרים לתפילה (לדוגמה מנחה) ורואים שהקהל באמצע עמידה אז מותר להתחיל 18 רק אם רואים שאפשר להספיק לסיים את התפילת לחש לפני שהחזן יגיע לקדושה ואם לא אז לחכות לחזרת הש"ץ ולהתפלל עם החזן. אבל אני בכללי כמעט בכל בפעמים שאני מתפלל במניין אז בגלל שאני מאריך ב-18(או המניין מהיר) אני לא מספיק להגיע לקדושה אלא שותק ומקשיב. ולכאורה יוצא שאפילו אם איחרתי בחצי דקה אני צריך לחכות לחזרת הש"ץ כי אני לא אספיק לסיים עד קדושה! ולי זה ממש מוזר הרי גם אם הייתי מתחיל עם כולם לפני זה בכל מקרה לא הייתי מספיק, אז השאלה שלי היא מה לעשות לחכות כמה דקות עד חזרת הש"ץ אפילו שאיחרתי רק בחצי דקה או שאני יכול להתפלל כי אני בכל מקרה לא מגיע לקדושה? תודה מראש ומחילה אם השאלה ארוכה וקצת לא מובנת.
תשובה
אתה יכול להתפלל וכשהחזן יגיע לקדושה תעצור ותשמע את הקדושה מבלי לענות ואח"כ להמשיך את תפילתך